Båtkalesjer / Båtputer

Reparasjon

Reperasjon båtkalesjer:

Express Service AS utfører alt innen reparasjoner av båtkalesjer.

En båtkalesje vil gjennom en normalsesong bli utsatt for store ytre påkjenninger. Vær og vind, sur nedbør, salt og UV stråling sliter veldig på en båtkalesje og forringer levetiden hvert eneste år.

Normal levetid på en kalesje ligger gjerne på mellom 8-12 år og sømmer må normalt skiftes ut etter ca 5 års bruk av kalesje. Det samme gjelder vinduer som også blir utsatt for sur nedbør og UV stråling, og bør dermed ofte skiftes etter en 5 års tid. Det her avhenger selvfølgelig av hvor lenge kalesjen står på båten årlig,men også hvordan den generelt blir behandlet underveis.

Det finnes mange produkter i markedet som kan skade en båtkalesje. Spesielt gjelder dette produkter som skal fjerne jordslag og som inneholder klor. Klor skader fibrene i sømmer og duk, og klorforbindelsene fortsetter å morkne sømmer og duk i lang tid etter behandling med disse produktene. Dermed vil skaden ofte bli synlig et år et etter en slik behandling. Dermed forringes levetidenbetraktelig ved slike behandlinger. Vinduer blir også skadet av feil behandling. Dersom man benytter produkter som er fettløselige på vinduer, så tørker dette utplasten, og levetiden på plastvinduer blir dermed veldig forkortet.

Vi utfører alt av reparasjoner som følger:

 • Utskifting av sømmer:
  Alle sømmer i en båtkalesje må skiftes ut etter noen års bruk. Bøylelommer på tak er ofte de sømmene som blir mest utsatt for sol og nedbør, og derfor er det gjerne disse som må skiftes ut først, men når en søm begynner å bli dårlig, da står gjerne resten av sømmene også for tur til å måtte syes om.
 • Utskifting av vinduer:
  Vi skifter de aller fleste typer vinduer, og har både klar og tonet vindusplast.
 • Glidelåser:
  Vi skifter de aller fleste typer av glidelåser, og glidere/stoppere til glidelåsen.
 • Borrelåser og knapper/stropper:
  Vi skifter det meste av borrelåser, knapper, stropper og remmer.

Flere tjenester

Vinterlagring kalesjer & puter

Vi forstår hvor viktig det er å beskytte disse verdifulle eiendelene mot vinterskader. Vårt dedikerte lag sørger for forsiktig oppbevaring og vedlikehold, slik at de er i perfekt stand når du er klar for vår- og sommersesongen.

Henter og Bringer

Vi vet at din tid er verdifull, og derfor tilbyr vi hente- og bringetjeneste for dine gjenstander.

Vask / Impregnering

Vi utfører grundig vask av de fleste typer båtkalesjer, og impregnerer kalesjen i samme prosess.

Telefon ikon
Kontakt oss